ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

mise 301120201.BLAGOSLOV OBITELJI / KUĆA:

Zbog pandemije izazvane koronavirusom, tzv. covid-19 i na preporuku biskupa, s pastoralnim pohodom svećenika i blagoslovom obitelji započeti ćemo već u adventsko vrijeme kako bi malo rasteretili Božićne dane. Posebno ćemo vas posjetiti u subote i nedjelje u došašću kad ste više na okupu. Negdje će taj susret biti samo u dvorištu, pred ulaznim vratima ili u prozračenom predvorju/hodniku kuće uz otvorena ulazna vrata, ali svakako je važno da svećenik posjeti vašu obitelj i u molitvi zazove na vas Božji blagoslov za iduću godinu.

U subotu i nedjelju (5. i 6. prosinca) započinjemo s pohodom i blagoslovom obitelji/kuća u naselju BREZJE.

U subotu od 9 sati jedan blagoslivljatelj započinje blagoslov u Karabljeva, Karabljeva odv., Selska, Radnička, Brezjanski put, M. Gupca, M. Gupca odv., Stubička.

Drugi blagoslivljatelj započinje također od 9 sati u  Loza, A. Šenoe odv., A. Šenoe, Ratkajeva, Horvatica, Malogorička (od većih brojeva), Plohi.

U nedjelju od 9 sati bit će blagoslov u R. Končara, Lj. Gaja,  V. Nazora,  Svetonedeljska c.,  Siget I. i II., Omladinska, F. Gredelja.

Od 13:15 sati bit će blagoslov u Strma, Sloge, Kozjak, Trešnjevačka, Trešnjevački odv.

Prijedlog. Ukoliko netko iz bilo kojih razloga ne može primiti svećenika u svoj dom, postoji mogućnost da toga dana obitelj dođe na svetu misu u našu crkvu – gdje će biti posebna molitva na nakanu tih obitelji s posebnim blagoslovom. Obitelj koja se odluči na ovakav izvanredni blagoslov zbog korone neka svoj dolazak prijavi u župni ured.

Ako nas ne možete zbog bolesti ili samoizolacije primiti u terminu objavljenog rasporeda, blagoslov će se po vašem pozivu obaviti tijekom siječnja ili veljače.

 

2. SVETE MISE (EUHARISTIJSKA SLAVLJA) - čuvati ono što je vrijednost i dragocjenost.

NEDJELJOM: u našoj Župi svake se nedjelje slave tri svete mise (u 7:30 u kapeli u Strmcu, u 9 i 11 sati na otvorenom ispred pastoralnog centra).

U došašću će subotom biti i večernja misa (u 17:30 sati) koja će biti kao i nedjeljna, stoga što ne smije previše ljudi biti na misama nedjeljom (do 25 osoba na misi u crkvama).

Nedjeljom slavimo, kad god je moguće, sv. misu na otvorenom. 25 vjernika moći će misu pratiti u crkvi, 20-ak u prostoru Emaus, 15-ak u katehetskoj dvorani, a ostali na otvorenom. Bogu hvala da imamo obnovljene prostore koje ćemo koristiti za sudjelovanje u sv. misama.

SVAGDANOM: mise zornice u 6 sati slavit ćemo u utorak i četvrtak u župnoj crkvi, u srijedu u Strmcu.

U petak će biti večernja misa u 18:30 u Strmcu, a u subotu u 17:30 sati u župnoj crkvi (ova misa je kao i nedjeljna).

3.AKCIJE ŽUPNOG CARITASA U ADVENTSKOM VREMENU

U mnogočemu se moramo prilagođavati pa tako i u kartativnim (humanitarnim) akcijama našeg Župnog caritasa, ali ne želimo zaboraviti siromašne.

Osim što vas pozivamo da pomognete korisnike naše župe donošenjem hrane, ove ćemo godine sva prikupljena sredstva usmjeriti prema župi Čučerje gdje su mnoge obitelji stradale u velikom potresu.

Od sljedeće nedjelje kutije s natpisom POMOGNIMO POTREBNIM ŽUPLJANIMA I STRADALIMA U POTRESU bit će postavljene u crkvi i ispred pastoralnog centra. Prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama ili novčanim darom pomognite one koji su u potrebi. Namjeravamo novčanim prilogom pomoći jednu obitelj stradalu u potresu u obnovi njihove kuće.

Djeca će od danas do sljedeće nedjelje donijeti slatkiše u VELIKU KUTIJU LJUBAVI te ćemo i njih odnijeti djeci u Čučerje.

Članovi Odbora Župnog caritasa izradili su adventske vijence, a prilog ide za stradale u potresu.

Hvala vam unaprijed na vašem velikom srcu.

Pomažimo i činimo dobro samo s ljubavlju.

4.ISPOVIJED U DOŠAŠĆU

Pitanje svetih ispovijedi je također veoma važno. Velike ispovijedi po župama u došašću neće biti. Stoga će župnik u petak u 18 sati u Strmcu, u subotu nakon sv. mise u 17:30 sati i u nedjelju u 10:20 sati biti na raspolaganju za ispovijed.

 

5.ISPOVIJED BOLESNIH ŽUPLJANA: kroz ovo vrijeme neće biti župnikova pohoda niti posjete bolesnima prije Božića, nego će župnik one bolesne koji žele ispovijediti i pričestiti prigodom pohoda i blagoslova obitelji. Ipak, župnik će rado doći (dan-noć) na svaki poziv iz obitelji ako je netko smrtno bolestan.

6.UPIS MISNIH NAKANA DO KRAJA LIPNJA – župnik upisuje telefonski u uredovno vrijeme ili u župnom uredu.

 

7.SVETA MISA NA NAKANU SCHÖNSTATTSKE ZAJEDNICE I PREDMOLITELJICA U ŽUPI: u subotu u 17:30 sati.

8.SUSRET MINISTRANATAu subotu u 12 sati. Pozivamo dosadašnje ministrante i one koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu.

9.HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe i radove u župi. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10.RADOVI U ŽUPI:

Sljedeći tjedan nastavljamo s radovima drenaže crkve sjeverne i istočne strane; završavamo krov iznad oltara kod sv. Roka; završni radovi u župnoj kući.

11.PROBE ZBOROVA U ŽUPI: probe svih zborova se otkazuju do daljnjega.

 

12.ŽUPNA KATEHEZA: Diljem Nadbiskupije nastavlja se s dosadašnjim načinima održavanja toga važnog oblika crkvenoga djelovanja koje uvodi u istinski rast u vjeri i zajedništvo s Isusom Kristom. U sljedećem tjednu održava se u skupinama prema objavljenom rasporedu.

  • Prvopričesnici (3. razredi) – jedan susret tjedno po rasporedu u skupinama.
  • Krizmanici (8. razredi) - jedan susret tjedno po rasporedu u skupinama.
  • Drugi razredi: u nedjelju, 6. prosinca u 10:10 sati.
  • Sedmi razredi: u nedjelju, 29. studenoga u 10:10 sati.

 

Župne obavijesti od 30. studenog do 6. prosinca 2020. (pdf) 

13.Vjerski tisak: GK, Mak, Katolički kalendari… – poslućite se!

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
web: www.zupa-presvetotrojstvo.hr
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI
 poboznost
 
 
 pijanist