ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

mise 071220201.BLAGOSLOV OBITELJI / KUĆA:

U okolnostima pandemije bolesti Covid-19 i na preporuku Nadbiskupa, s pastoralnim pohodom svećenika i blagoslovom obitelji započeti ćemo u adventsko vrijeme, kada ćemo vas posjetiti u subote i nedjelje kad ste više na okupu. Negdje će taj susret biti samo u dvorištu, pred ulaznim vratima ili u prozračenom predvorju/hodniku kuće uz otvorena ulazna vrata, ali svakako je važno da svećenik posjeti vašu obitelj i u molitvi zazove na vas Božji blagoslov za iduću godinu.

U Predbožićnom pismu kardinal Josip Bozanić piše: „Ovogodišnji blagoslov obitelji neka se obavi, premda će imati određene posebnosti. Sada je iznimno važna znakovitost svećenikove blizine, a na nama je vidjeti kako taj pohod u konkretnim prilikama oblikovati. Daje se mogućnost, kao što su neki župnici to počeli činiti, da se s blagoslovom započne i u došašću te da se taj pohod obiteljima protegne izvan do sada uobičajenih vremenskih okvira. On će se moći protegnuti tijekom prvih mjeseci nove godine sve do korizme… Pohod, makar i kratak, ima svoju snagu u susretu, u molitvi, u blagoslovu, u donošenju zajedništva, utjehe i nade.

U subotu i nedjelju (12. i 13. prosinca) nastavljamo s pohodom i blagoslovom obitelji.  

SUBOTA, 12. 12.  - JAGNJIĆ DOL i SREBRNJAK

Od 9 sati jedan blagoslivljatelj započinje blagoslov u Nedeljščak, Posavska, Rakicka, Svetonedeljska, Ferešinec.

Drugi blagoslivljatelj započinje također od 9 sati u Pustika, Solinak,  Gaj, Klenovec, Ivanska, Ivanski breg, a iza podneva dolazi u Srebrnjak.

NEDJELJA, 13. 12. - MALA GORICA i SVETA NEDELJA (I. Sopića)

Od 9 sati jedan blagoslivljatelj započinje u Slave Raškaj, Deakov klanjec, Stublov zdenac, A. Mihanovića, A. Šenoe, A. Šenoe odv.,  Lj. Gaja, Sv. Marije Magdalene, Topolina.

Od 13 sati bit će blagoslov u I. Sopića i J. Gotovca (Sveta Nedelja).

Molimo vas da svi koji su u mogućnosti sudjelovati u molitvi i blagoslovu vaše obitelji dočekate svećenika u predvorju kuće sa zaštitnim maskama za lice, te se izbjegava svaki fizički kontakt tj. rukovanje i da se poštuje propisani razmak od 1,5 – 2 metra.

Dar prigodom blagoslova upisuje se u knjižicu darovatelja u rubriku dar za crkvu, a darovi obitelji tijekom godine za potrebe Župe i Nadbiskupije u rubriku obiteljski dar.

Bili bi vam zahvalni ako dar za crkvu stavite u kovertu na kojoj piše prezime obitelji s adresom, a u knjižicu darovatelja vi upišete datum i dar, a svećenik će potpisati. 

Prijedlog. Ukoliko netko iz bilo kojih razloga ne može primiti svećenika u svoj dom, postoji mogućnost da toga dana obitelj dođe na svetu misu u našu crkvu – gdje će biti posebna molitva na nakanu tih obitelji s posebnim blagoslovom. Obitelj koja se odluči na ovakav izvanredni blagoslov zbog korone neka svoj dolazak prijavi u župni ured.

Ako nas ne možete zbog bolesti ili samoizolacije primiti u terminu objavljenog rasporeda, blagoslov će se po vašem pozivu obaviti tijekom siječnja ili veljače.

 

2. SVETE MISE (EUHARISTIJSKA SLAVLJA) - čuvati ono što je vrijednost i dragocjenost.

NEDJELJOM: u našoj Župi svake se nedjelje slave tri svete mise (u 7:30 u kapeli u Strmcu, u 9 i 11 sati u crkvi ili na otvorenom ispred pastoralnog centra).

U došašću će subotom biti i večernja misa (u 17:30 sati u crkvi) koja će biti kao i nedjeljna, četvrta sv. misa stoga što ne smije previše ljudi biti na misama nedjeljom (do 25 osoba na misi u crkvama).

Nedjeljom slavimo, kad god je moguće, sv. misu na otvorenom. 25 vjernika moći će misu pratiti u crkvi, 20-ak u prostoru Emaus, 15-ak u katehetskoj dvorani, a ostali na otvorenom. Bogu hvala da imamo obnovljene prostore koje ćemo koristiti za sudjelovanje u sv. misama.

 

SVAGDANOM: RANOJUTARNJE SVETE MISE „MISE ZORNICE“ - u došašću mise zornice u 6 sati slave se u utorak i četvrtak u župnoj crkvi, u srijedu u Strmcu.

U petak će biti večernja misa u 18:30 u Strmcu, a u subotu u 17:30 sati u župnoj crkvi (ova misa je kao i nedjeljna).

-BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJEVICE MARIJE, svetkovina – u utorak. Sv. misa zornica u župnoj crkvi u 6 sati.

3.AKCIJE ŽUPNOG CARITASA U ADVENTSKOM VREMENU

U mnogočemu se moramo prilagođavati pa tako i u kartativnim (humanitarnim) akcijama našeg Župnog caritasa, ali ne želimo zaboraviti siromašne.

Osim što vas pozivamo da pomognete korisnike naše župe donošenjem hrane, ove ćemo godine sva prikupljena sredstva usmjeriti prema župi Čučerje gdje su mnoge obitelji stradale u velikom potresu.

Od danas (6. prosinca) kutije s natpisom POMOGNIMO POTREBNIM ŽUPLJANIMA I STRADALIMA U POTRESU bit će postavljene u crkvi i ispred pastoralnog centra. Prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama ili novčanim darom pomognite one koji su u potrebi. Namjeravamo novčanim prilogom pomoći jednu obitelj stradalu u potresu u obnovi njihove kuće.

Djeca će od 29. 11. do 6. 12. donijeti slatkiše u VELIKU KUTIJU LJUBAVI te ćemo i njih odnijeti djeci u Čučerje.

Hvala vam unaprijed na vašem velikom srcu.

Pomažimo i činimo dobro samo s ljubavlju.

 

4.ISPOVIJED U DOŠAŠĆU

Pitanje svetih ispovijedi je također veoma važno. Velike ispovijedi po župama u došašću neće biti. Stoga će župnik u petak u 18 sati u Strmcu, u subotu nakon sv. mise u 17:30 sati i u nedjelju u 10:20 sati biti na raspolaganju za ispovijed.

 

5.ISPOVIJED BOLESNIH ŽUPLJANA: kroz ovo vrijeme neće biti župnikova pohoda niti posjete bolesnima prije Božića, nego će župnik one bolesne koji žele ispovijediti i pričestiti prigodom pohoda i blagoslova obitelji. Ipak, župnik će rado doći (dan-noć) na svaki poziv iz obitelji ako je netko smrtno bolestan.

6.UPIS MISNIH NAKANA DO KRAJA LIPNJA – župnik upisuje telefonski u uredovno vrijeme ili u župnom uredu.

7.SUSRET MINISTRANATAu subotu u 12 sati. Pozivamo dosadašnje ministrante i one koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu.

8.HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe i radove u župi. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9.RADOVI U ŽUPI:

U petak i subotu su započeli radovi drenaže temelja župne crkve sjeverne strane  i istočne strane; završaven je krov iznad oltara kod sv. Roka; završeni su radovi u župnoj kući.

10.PROBE ZBOROVA U ŽUPI: probe svih zborova se otkazuju do daljnjega.

 

11.ŽUPNA KATEHEZA: Diljem Nadbiskupije nastavlja se s dosadašnjim načinima održavanja toga važnog oblika crkvenoga djelovanja koje uvodi u istinski rast u vjeri i zajedništvo s Isusom Kristom. U sljedećem tjednu održava se u skupinama prema objavljenom rasporedu.

  • Prvopričesnici (3. razredi) – jedan susret tjedno po rasporedu u skupinama.
  • Krizmanici (8. razredi) - jedan susret tjedno po rasporedu u skupinama.
  • Drugi razredi: u nedjelju, 6. prosinca u 10:10 sati.
  • Sedmi razredi: u nedjelju, 13. prosinca u 10:10 sati.

 

12.NEDJELJA CARITASA, 13. prosinca.

NEDJELJA CARITASA obilježava se treće nedjelje Došašća, uvijek iznova potiče vjernike na obnovu vjere i djelotvornu ljubav – Caritas. Dok radosni čekamo rođenje Sina Božjega, želimo molitvama i djelima pokazati djelotvornu ljubav potrebnima o kojima skrbe Nadbiskupijski Caritas i župni Caritas. Kolekta i darovi idu za nadbiskupijski i župni Caritas.

 

Župne obavijesti od 7. do 13. prosinca 2020. (pdf)

 

13.Vjerski tisak: GK, Mak, Katolički kalendari… – poslužite se!

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
web: www.zupa-presvetotrojstvo.hr
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI
 poboznost
 
 
 pijanist