ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

oglasi 141120221. Danas je 33. NEDJELJA KROZ GODINU - 6. SVJETSKI DAN SIROMAHA

 

2. ŠESTI SVJETSKI DAN SIROMAHA: Po odredbi pape Franje, na 33. nedjelju kroz godinu, 13. studenog ove godine Šesti je Svjetski dan siromaha. Tom prigodom Sveti Otac je uputio Poruku pod naslovom Isus Krist radi vas posta siromašan (usp. 2 Kor 8, 9).

Papa je taj dan ustanovio s ciljem da župna zajednica postaje sve više i sve bolje konkretni znak Kristove ljubavi prema posljednjima i najpotrebnijima.

Odbor župnog caritasa će nakon mise ponuditi jednu ružu za kruh siromahu.

Navedene nedjelje valja pronaći mogućnost da se posvjedoči pažnju siromašnim osobama posjetom i darivanjem. U tom će prednjačiti napose članovi karitativne skupine, koji će siromasima i drugim potrebitima nastojati prigodom Dana siromaha iskazati blizinu i poduzeti konkretne korake u svjedočenju kršćanske ljubavi. To je Dan kada se kao vjernici želimo udružiti u plemenitim osjećajima, molitvi i dobrim djelima prema siromasima te na taj način posvjedočiti vjeru u Isusa Krista koji se poistovjetio sa siromašnima ustvrdivši: „Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste“ (Mt 25,40).

 

 3. SV. MISE o ovom tjednu:

 

  • Crkva: u srijedu u 18:30 sati; u subotu u 17 sati (Sv. misa u subotu u 17 sati je kao nedjeljna).

NEDJELJA, 20. studenoga - SVETKOVINA KRISTA KRALJA - 34. nedjelja kroz godinu – sv. mise u 7:30 sati u Strmcu, u 9 i 11 sati u crkvi.

 

4. UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA U OVOM TJEDNU: od utorka do petka od 17 do 18 sati (u srijedu ured također radi popodne od 17 sati).

 

5. PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu da se prijave i dođu na susret nedjeljom u 10:10 sati. Ministrantska zajednica mijenja katehezu vjeroučenicima drugih i sedmih razreda – ne trebaju dolaziti u katehetsku skupinu.

6. Prošli tjedan kršteni su: Fran Žuti i Teo Dolovčak – roditeljima i kumovima iskrene čestitke!

7. DAROVATELJI OBITELJSKOG DARA ZA ŽUPU: Ivana Jakopec, Mara Bartulović, Ivo Franjić, Anđela Galic, Branko Galic, Ružica Blažević, Janko i Nikolina Žuti. Hvala!

 

HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe i radove u Župi. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

 

8. ŽUPNA KATEHEZA – katehetski susreti

PRVOPRIČESNICI I KRIZMANICI: subotom prema objavljenom rasporedu po skupinama.

-DRUGI RAZREDI – u nedjelju, 13. 11. u 10:10 sati.

-SEDMI RAZREDI – u nedjelju, 20. 11. u 10:10 sati.

Sedmi i osmi razredi - zajednički susreti i programi:

  • Koncert ansambla za ranu glazbu Otium: u nedjelju, 27. 11. u 10:20 sati u crkvi.

Pobožnost (pola sata prije svete mise) i sv. misa svagdanima vjeroučenicima je nadoknada za propušteni susret ili sv. misu tijekom prošle godine.

Nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

 

9. SUSRET I POBOŽNOST SCHÖNSTATTSKE ZAJEDNICE I PREDMOLITELJICA U ŽUPI: u subotu u 16:15 sati.

 

10. Vjerski tisak: GK, Mak, Glasnik SiM – čitajte katolički tisak!

Poslužite se katoličkim kalendarima: 1-lisni i 12-lisni.

RADOVI U ŽUPI

- Od 29. kolovoza se izvodi druga faza preostalih građevinsko obrtnički radovi -  hitne mjere zaštite i stabilizacije na kulturnom dobru, kapeli Sv. Marije Magdalene u Maloj Gorici.

NAJAVLJUJEMO

KONCERT ANSAMBLA ZA RANU GLAZBU OTIUM: u nedjelju, 4. prosinca u 10:20 sati u crkvi. Ulaz je slobodan. Na koncertu također sudjeluju vjeroučenici sedmih i osmih razreda.

 

Župne obavijesti od 14. do 20. listopada 2022. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
RAD ŽUPNOG UREDA ZA VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI:
vjernici koji trebaju svećenika, neka se nakon subotnje i nedjeljne sv. mise ili telefonski dogovore za susret sa župnikom (tel. 01/33 70 755). Blagoslov počinje 7. prosinca. 
 poboznost
 
 
 pijanist