ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

oglasi 051220221. SVETE MISE u ovom tjednu (EUHARISTIJSKA SLAVLJA) - čuvati ono što je vrijednost i dragocjenost

  • Crkva: u četvrtak u 6 sati misa zornica; u subotu u 17 sati (sv. misa u subotu u 17 sati je kao nedjeljna).
  • Strmec: u utorak u 18 sati sv. misa i proslava sv. Nikole biskupa; u srijedu u 6 sati misa zornica; u petak u 18:30 sati.

NEDJELJA, 11. prosinca – TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – „radosna nedjelja“ (Dominica Gaudete) – sv. mise u 7:30  u Strmecu; u 9 i 11 u crkvi.

NEDJELJA CARITASA (11. prosinca) – milostinja današnje nedjelje namijenjena je za potrebe Caritasa.

 

2. U ovom tjednu slavimo:

-SV. NIKOLA biskup – u utorak. U STRMCU JE KAPELA SV. NIKOLE.  Sv. misa u 18 sati, a nakon sv. mise molitva u kapeli sv. Nikole.

-BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJEVICE MARIJE, svetkovina – u četvrtak. Sv. misa zornica u crkvi u 6 sati.

-KVATRE („quattour tempora“) su osobiti dani u kojima se Crkva  od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi na velike nakane Crkve i svijeta. Zimske kvatre posvećene su kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva.

 

 

3. POHOD I BLAGOSLOV OBITELJI / KUĆA:

Na preporuku biskupa, s pastoralnim pohodom svećenika i blagoslovom obitelji započeti ćemo već u adventsko vrijeme (kao prošle dvije godine u našoj župi i u mnogim većim župama Nadbiskupije) kako bi blagoslov bio u božićnom ciklusu koji započinje došašćem, a završava Nedjeljom Krštenja Gospodinova. Važno da svećenik posjeti vašu obitelj i u molitvi zazove na vas Božji blagoslov za iduću godinu.

U neke ulice kod vaših obitelji doći ćemo u drugom, trećem i četvrtom tjednu došašća, počevši od 7. prosinca.

Raspored po naseljima i ulicama objavljivat će se svake nedjelje za idući tjedan.

Ako nas ne možete zbog bolesti ili samoizolacije primiti u terminu objavljenog rasporeda, blagoslov će se po vašem pozivu obaviti tijekom siječnja ili veljače.

 

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI od 7. do 9. prosinca 2022.

Blagoslov započinje od prve prema posljednjoj ulici na popisu blagoslivljatelja i od manjih kućnih brojeva prema većima. Ovih dana bit će dvojica blagoslivljatelja.

 

SRIJEDA, 7. prosinca 2022. - SVETA NEDELJA

Od 9 sati blagoslov započinje u:

  1. Od 9 sati blagoslov započinje: I. Sopića, J. Gotovca, M. Držića, F. Turkovića, S. Vraza, P. Preradovića i F. Livadića.
  2. Od 9 sati drugi blagoslivljatelj započinje: Padež, Stilinovića (od većih brojeva), Vodovodna, Plešivička, Trg A. Starčevića.

ČETVRTAK, 8. prosinca 2022. - SVETA NEDELJA

  1. Od 9 sati blagoslov započinje: Okićka, Vinogradska, Vinogradska odv., Matoševa, Svetonedeljska c. (do Brezja)
  2. Od 9 sati drugi blagoslivljatelj započinje: Svetonedeljski breg (od većih brojeva), Borovina, Stari put, Sopot, V. Nazora

PETAK, 9. prosinca 2022. - SVETA NEDJELJA i JAGNJIĆ DOL

  1. Od 9 sati blagoslov započinje: F. Tuđmana, Lug Industrijska, Obrtnička, Dužice
  2. Od 9 sati drugi blagoslivljatelj započinje: Pustika, Solinak, Gaj, Klenovec, Ivanska, Ivanski breg, Svetonedeljska c., Ferešinec, Nedeljščak i Posavska.

Godišnji dar za održavanje i funkcioniranje Župe upisuje se u knjižicu darovatelja u rubriku dar za crkvu, a darovi obitelji tijekom godine (obnove, radove i Nadbiskupije) u rubriku obiteljski dar.

Bili bi vam zahvalni ako dar za Župu stavite u kovertu na kojoj piše prezime obitelji s adresom, a u knjižicu darovatelja vi upišete datum i dar, a svećenik će potpisati.

Ako nas ne možete primiti u terminu objavljenog rasporeda, blagoslov će se po vašem pozivu obaviti tijekom siječnja ili veljače.

 

4. PRIJAVA ZA POSJET SVEĆENIKA I BLAGOSLOV OBITELJI te UPIS U ŽUPNU KARTOTEKU: molimo vjerničke obitelji koje do sada nisu primale svećenika ili su novodoseljene na području naše Župe, da se prijave u župni ured zbog upisa u kartoteku Župe i posjeta svećenika i blagoslova obitelji. Isto vrijedi i za podstanare koji žive na području Župe.

 

5. KONCERT ANSAMBLA ZA RANU GLAZBU OTIUM: u nedjelju, 4. prosinca u 10:20 sati u crkvi. Ulaz je slobodan. Na koncertu također sudjeluju vjeroučenici u pratnji roditelja.

6. DRUGI SUSRET S RODITELJIMA I VJEROUČENICIMA OSMIH RAZREDA (KRIZMANICI) i TREĆIH RAZREDA (PRVOPRIČESNICI): u nedjelju, 11. prosinca u 10:30 sati.   

7. PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade da se uključe u ministrantsku zajednicu i dođu na susret nedjeljom u 10:15 sati. Ministrantska zajednica mijenja katehezu vjeroučenicima drugih i sedmih razreda – ne trebaju dolaziti u katehetsku skupinu.

 

8. DAROVATELJI OBITELJSKOG DARA ZA ŽUPU: Mario Mihelić, Marko Garić, Štefica Gotal, Željko Vlašić, Hrvoje Kopajtić, Slavko Oršiček, Zdravko Basarić Matea Bjelić, Ivan Matić, Marijan Prša, Ana Štimac, Antonija Štimac. Hvala!

 

HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe i radove u Župi. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

 

9. AKCIJE ŽUPNOG CARITASA U ADVENTSKOM VREMENU:

NEDJELJA CARITASA obilježava se treće nedjelje Došašća (11. prosinca), uvijek iznova potiče vjernike na obnovu vjere i djelotvornu ljubav – Caritas. Dok radosni čekamo rođenje Sina Božjega, želimo molitvama i djelima pokazati djelotvornu ljubav potrebnima o kojima skrbe Nadbiskupijski Caritas i župni Caritas. Kolekta i darovi idu za nadbiskupijski i župni Caritas. Hvala vam unaprijed na vašem velikom srcu. Pomažimo i činimo dobro samo s ljubavlju.

Treća došašća ŽC će ponuditi pšenicu i božićne artikle… piće i kava za župljane.

DARUJMO S LJUBAVLJU: molimo djecu i vjeroučenike da tijekom tjedna prikupe slatkiše i ostalo što je prikladno za djecu. Treće nedjelje došašća, 11. prosinca, prikupljene slatkiše i ostalo djeca neka donesu u crkvu i stave u ZAJEDNIČKU KUTIJU LJUBAVI koja će se nalaziti ispred oltara. Slatkiše ćemo darovati potrebnoj djeci.

POMOZIMO POTREBNIM ŽUPLJANIMA - ADVENTSKA AKCIJA ŽUPNOG CARITASA: prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama ili novčanim darom pomognite one koji su u potrebi. Svoj dar možete donijeti u crkvu ili prostor župnog caritasa. Akcija traje od 8. do 18. prosinca.

BOŽIĆNI KOLAČI: članovi župnog Caritasa će četvrte nedjelje došašća (18. 12.) ponuditi božićne kolače. Pozivaju vas da se uključite u pripremu kolača, koje možete donijeti u dvoranu pastoralnog centra u subotu prije večernje sv. mise (od 16 sati nadalje).

 

10. ŽUPNA KATEHEZA – katehetski susreti

PRVOPRIČESNICI I KRIZMANICI: subotom prema objavljenom rasporedu po skupinama.

-DRUGI RAZREDI – u nedjelju, 11. 11. u 10:10 sati.

-SEDMI RAZREDI – u nedjelju, 4. 12. u 10:10 sati.

U nedjelju, 27. studenoga vjeroučenici su predali župnu iskaznicu na uvid, te je danas preuzimaju.

Pobožnost (pola sata prije svete mise) i sv. misa svagdanima vjeroučenicima je nadoknada za propušteni susret ili sv. misu tijekom prošle godine.

Nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

11. UPIS MISNIH NAKANA DO USKRSA: u tijeku.

12. RAD ŽUPNOG UREDA ZA VRIJEME BLAGOSLOVA OBITELJI: Za vrijeme blagoslova obitelji vjernici koji trebaju svećenika, neka se nakon subotnje i nedjeljne sv. mise ili telefonski dogovore za susret sa župnikom (tel. 01/33 70 755). Blagoslov počinje 7. prosinca.

 

13. Vjerski tisak: GK, Mak, Glasnik SiM – čitajte katolički tisak!

Poslužite se katoličkim kalendarima: 1-lisni i 12-lisni.

 

RADOVI U ŽUPI

- Od 29. kolovoza do 18. studenoga 2022. godine izvedena je druga faza preostalih građevinsko obrtnički radovi -  hitne mjere zaštite i stabilizacije na kulturnom dobru, kapeli Sv. Marije Magdalene u Maloj Gorici. Vrijednost radova je 407.059,36 kn, a stručnog nadzora 4.375,00 kn.

- 25. i 26. 11. u župnom parku izvedena je izmjena suhog drveća i grmlja i nadopuna novim sadnicama. Okopane su gredice, sve je pokošene, orezane su živice i izvršena je jesenjska gnojidba svog bilja i drveća.

-U tijeku je izrada projektne dokumentacije konstruktivne obnove župne crkve i kapele sv. Marije Magdalene.

NAJAVLJUJEMO

ISPOVIJED U DOŠAŠĆU

Pitanje svetih ispovijedi je također veoma važno. Velika ispovijed u našoj župi će biti u četvrtak, 15. prosinca u 18 sati u Strmcu, u 18:30 sati u župnoj crkvi. 

 

ISPOVIJED BOLESNIH ŽUPLJANA: župnik će podijeliti sakramente bolesnim i nemoćnim koji će htjeti (ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje) prigodom pohoda i blagoslova obitelji. Ipak, župnik će rado doći (dan-noć) na svaki poziv iz obitelji ako je netko smrtno bolestan.

 

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI od 12. do 16. prosinca

Jagnjić Dol: Rakicka;

Mala Gorica i Brezje – raspored će biti objavljen 11. prosinca.

 

Župne obavijesti od 5. do 11. prosinca 2022. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist