ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 
Ljubav je jaka kao smrt – čitamo ove nedjelje u evanđelju. A sv. Pavao uči nas da je i jača od smrti jer i nakon svega zemaljskog samo ljubav ostaje.
 
Danas nam Isus otkriva svoje osjećaje. Našao se je licem u lice s prijateljstvom i smrću, s ljubavlju i tugom. Dvije su to moći koje stanuju u svakom srcu. Isus je potresen do suza i obuzet osjećajima više nego igdje u Evanđelju. Nazočni rekoše: Gledajte kako ga je volio! 
 
Za Lazara i za sve nas, Prijatelj pušta suzu, pa izgovara dvije najvažnije riječi Evan­đelja: Ja sam Uskrsnuće i Život. Ne kaže da će to biti sutra ili nekada, nego Ja jesam Život - danas i ovdje.
 
Najprije je uskrsnuće, a onda život. Čovječanstvo već uživa plodove Kristova uskrsnuća: život besmrtni, smisao vječni, ljubav kao put spasenja…
 
Lazare, iziđi van – to može reći samo Bog ljubavi i Otac života. Lazar će ponovno umrijeti, to znamo. No, pred njegovim je grobom rođena uzvišena nada: Netko je jači od smrti!
 
Dragi moji župljani, draga braćo i sestre – ne samo da se nadam, nego sam siguran da će uskrsna moć Isusa Krista obnoviti i našu nadu, probuditi novu volju za životom i darovati nam svima mirisno proljeće duhovnoga i tjelesnog zdravlja.  DO VIĐENJA!

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist