ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

marija bistricaŽUPA PRESVETOG TROJSTVA - SVETA NEDELJA

poziva Vas na

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

 

HODO(M)ČAŠĆE – DEVETO ZAVJETNO HODOČAŠĆE (od 2016. godine: u subotu, 22. lipnja 2024. Polazak u 4 sata ujutro blagoslovom hodočasnika u župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Dolazak u Mariju Bistricu oko 18 sati, smještaj i noćenje. Mogućnost polaska i priključenja hodočasnika sa sljedećih lokacija: 5:20 Podsused; 7:15 Jablanovec; 9:00 Gornja Bistra; 10:30 Kraljev vrh; 11:30 Stubičke Toplice (crkva-misa); 13:30 Donja Stubica (centar); 17:00 Hum Bistrički (kapela sv. M. Magdalene)

 

Autobusima: u nedjelju, 23. lipnja 2024.

Duljina trase hoda: oko 48 km (prelazi se u jednom danu).

Tijekom puta pratit će nas kombi vozilo u kojem će biti veći dio opreme.

Opis puta za HODO(M)ČAŠĆE:

Hodočašće započinje u subotu, 22. lipnja u 4 sata ujutro od župne crkve Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji. Potrebno je doći deset minuta ranije zbog ukrcaja opreme u kombi. Hodat ćemo cestom preko Strmca do Podsuseda, gdje će biti prvi (kraći) odmor…

Predviđeno vrijeme dolaska u Mariju Bistricu: oko 18 sat. Slijedi tuširanje, organizirana večera, molitva i zahvala. Noćenje će biti organizirano u privatnom smještaju, cijena 20 eura.

Za hodočasnike u slabijoj tjelesnoj kondiciji početne točke hodočašća mogu biti gore navedena mjesta.

U nedjelju, 23. lipnja sudjelovat ćemo u 10 sati u pobožnosti križnog puta i euharistiji s ostalim hodočasnicima iz župa Svetonedeljskog dekanata koji će doputovati autobusima ili vlastitim prijevozom. Mogućnost sakramenta ispovijedi ujutro nakon ulazne procesije u crkvu iza 8 sati. U 14:30 sati bit će zaključna procesija. Povratak iz Marije Bistrice autobusom u 15:30 sati.  

Preporučena oprema: sportska (mekana) obuća, ruksak, hrana, čokolada ili energetske pločice, piće (voda, Iso-sport), osobni dokumenti i zdravstvena iskaznica, novac, baterijska svjetiljka, vjetrovka, rezervna majica i čarape, mlijeko za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, kapa šilterica ili šešir, manji komplet za prvu pomoć (flasteri za žuljeve, obični flasteri, zavoji...), pribor za osobnu higijenu, vlažne maramice, toaletni papir, manji ručnik, vrećica za prljavu odjeću, vrećica za otpatke, lagane papuče za prenoćište, kišobran ili kabanica (u slučaju loše vremenske prognoze).  Veći dio opreme prevozit će se vozilom.

Povratak u Svetu Nedelju autobusima s ostalim hodočasnicima (plaćamo autobus unaprijed kao i ostali hodočasnici; cijena prijevoza je 4 eura). Tijekom hodnje prikupit će se za troškove goriva kombija.

Informacije o hodočašću: 01/3370755 (župni ured), 098 624 189 (župnik Marijan); zupa.svnedelja@gmail.com;

Prijave i uplate prijevoza u župnom uredu Sveta Nedelja.

Krajnji rok za prijave: utorak, 18. lipnja 2023.

VAŽNA NAPOMENA:

Od sudionika HODO(M)ČAŠĆA očekuje se dobro zdravstveno stanje i psihofizička spremnost za dugotrajno naporno hodanje te posjedovanje adekvatne opreme. Organizator ne preuzima odgovornost za eventualne ozljede ili zdravstvene poteškoće uzrokovane hodanjem.

 

Hodočašće u Mariju Bistricu (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist