ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

subota uoči svetkovine Presvetog Trojstva i dana Župe, 26. svibnja u 10:30 sati 

- U posljednjem tjednu priprave održavaju se redoviti katehetski susreti (ili u dogovoru s katehetom).

-U četvrtak, 10. 5. u 18 sati, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, pobožnost PUTA SVJETLA (u župnom parku) i euharistija.

-U subotu, 12. 5. u 17 sati bit će proba pjevanja za prvopričesnike.

-U nedjelju, 13.5. u 11 sati druga pripravna nedjelja za prvu sv. pričest i proslava Majčina dana (u misi sudjeluju očevi i majke prvopričesnika). U molitvenik koji je dar roditelja svom djetetu, roditelji mogu prvopričesniku napisati misao i čestitku, a djeca će molitvenik ponijeti u crkvu i nakon mise predati kateheti. Ujedno će predati svoje radove na temu Prve svete pričesti (crtež, tekst…).

-U nedjelju, 20. 5. u 11 sati treća pripravna nedjelja za prvu sv. pričest, a nakon mise podjela prvopričesničkih haljina i davanje priloga za troškove prve svete pričesti u vjeronaučnoj dvorani (oni koji nisu u mogućnosti neka se obrate župniku). U prilog je uključen: DVD i fotografije, prvopričesnička haljina, uspomena, knjižica pape Franje Sveta Pričest - Susret s Isusom – istinska radost, kićenje crkve i zakuska.

U utorak, 22. 5. u 18 sati svibanjska pobožnost i euharistija na koju uz djecu pozivamo djedove i bake, te krsne kumove prvopričesnika. Odredit će se mjesta za prvopričesnike u klupama i održati proba s prvopričesnicima. Djeca će dobiti knjižicu pape Franje Sveta Pričest.

-U četvrtak, 24. 5. u 17:45 sati klanjanje pred Presvetim i euharistija (Trodnevnica) na koju uz djecu pozivamo majke i očeve.

-U petak, 25. 5. u 19:30 sati pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed za djecu, roditelje, članove obitelji i vjerničke zajednice. Nakon ispvijedi završna proba za prvopričesnike i čitače u slavlju prve sv. pričesti.

-Prva sveta pričest bit će u subotu, 26. 5. u 10:30 sati. Okupljanje pred crkvom u 10 sati. Prije polaska u crkvu dobro je da djeca doručkuju. Zajedničko fotografiranje po katehetskim skupinama ispred oltara nakon svete mise. Prvopričesnici u crkvu ulaze procesijski. Roditelji koji žele sudjelovati u organizaciji i programu neka se jave župniku (katehete, župni suradnici i roditelji čitaju misna čitanja, molitvu vjernika i pronos darova).

-Za vrijeme svete mise i pričešćivanja fotografirat će samo službeni fotograf da ne ometamo sabranost djece i vjernika (svatko dobiva pojedinačnu i zajedničku fotografiju).

-Nakon sv. mise djeca se mogu privatno fotografirati (u crkvi i župnom dvorištu / parku).

-U nedjelju, 27. 5. SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA-TITULAR ŽUPE I DAN ŽUPNOG ZAJEDNIŠTVA. Svete mise u župnoj crkvi u 8.00, 11.00 i 18.30 sati. Prvopričesnici će u pratnji roditelja sudjelovati ispred oltara u euharistiji u 11 sati obučeni u bijele haljine.

 -Zahvalni tjedan nakon pričesti: prvopričesnici slave euharistiju i pričešćuju se prema rasporedu euharistije u ovom tjednu.

-U četvrtak, 31. 5. (SVETKOVINA TIJELOVA) u 10 sati – djeca će u pratnji roditelja sudjelovati u euharistiji i Tijelovskoj procesiji obučena u bijele haljine. Nakon slavlja vraćaju prvopričesničke haljine.

Do kraja školske godine prvopričesnici će imati katezezu do 9. 6. u katehetskim skupinama, kada će preuzeti DVD i fotografije. Susreti djece se nastavljaju subotom u 15:30 sati u dječjem zboru Svetonedeljski anđeli i subotom u 12 sati u ministrantskoj zajednici. Potaknite djecu da se uključe u ove zajednice od jeseni ili u katehetsku skupinu četvrtih razreda. A vi se uključite u obiteljsku zajednicu, župni zbor, liturgijsku skupinu (služitelje riječi Božje), župne suradnike…

-Zahvala (Te Deum) za vjeronaučnu i školsku godinu bit će u nedjelju, 10. 6. u 11 sati.

-Hodočašće u Mariju Bistricu: u nedjelju, 24. lipnja. Preporučamo da ovo bude zahvalno hodočašće prvopričesničke skupine. HODO(M)ČAŠĆENJE: u subotu, 23. lipnja. Sv. misa i polazak hodočasnika od župne crkve Presvetog Trojstva u 4:00 sati (ujutro), dolazak u Mariju Bistricu u večernjim satima i smještaj.

-U rujnu će djeci biti ponuđena mogućnost ispovijedi na početku nove vjeronaučne godine. Kateheza za četvrte razrede bit će subotom prije podne.

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist