ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 
DSC01083HODO(M)ČAŠĆE: u subotu, 23. lipnja. Sv. misa i polazak hodočasnika od župne crkve Presvetog Trojstva u 4:00 sati (ujutro), dolazak u Mariju Bistricu u večernjim satima i smještaj.
 
Autobusima: u nedjelju, 24. lipnja.
 
Župa Presvetog Trojstva iz Svete Nedelje i ove godine organizira HODO(M)ČAŠĆE u Marijansko svetište Mariju Bistricu. hodočašće će se održati 23. i 24. lipnja 2018. (subota i nedjelja), tijekom vikenda u kojem se održava tradicionalno hodočašće svetonedeljskih župa u Mariju Bistricu.
 
Duljina trase hoda: oko 50 km (prelazi se u jednom danu).
Tijekom puta, gdje god će biti moguće, pratit će nas  vozilo, u kojem će biti veći dio opreme.
 
Opis puta za HODO(M)ČAŠĆE:
Hodočašće započinje u subotu, 23. lipnja u 4 sata ujutro euharistijom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji. Potrebno je doći deset minuta ranije zbog ukrcaja opreme u kombi. Hodat ćemo cestom preko Strmca do Podsuseda, gdje će biti prvi (kraći) odmor. Iz Podsuseda se penjemo cestom do Bizeka, gdje će biti sljedeći kraći odmor i doručak (iz ruksaka). Od Svete Nedelje do Bizeka pratit će nas vozilo koje će prevoziti dio opreme.
Od Bizeka nastavljamo šumskim putevima i stazama po hrptu Medvednice do planinarskog doma Glavica, odn. do livade Ponikve, gdje će nas dočekati vozilo sa stvarima. Nastavljamo šumskim putevima i stazama do planinarskog doma Grafičar, gdje je predviđen ručak (u planinarskom domu ili iz ruksaka). Planirani dolazak do Grafičara: oko 12 sati. Tu nas također čeka vozilo sa stvarima.
Nakon ručka i odmora nastavljamo grebenom Medvednice do vrha Sljemena. Tu završava uspon. Dalje imamo uglavnom spuštanje ili ravne dijelove puta.
Nastavljamo šumskim puteljcima do planinarskog doma Hunjka i dalje grebenom Medvednice te se spuštamo u selo Sveti Matej, odakle nastavljamo asfaltiranom cestom do Marije Bistrice. U dijelu puta od Svetog Mateja do Marije Bistrice prati nas vozač s vozilom i opremom.
Predviđeno vrijeme dolaska u Mariju Bistricu: oko 21 sat. Slijedi večera, molitva i zahvala. Noćenje će biti organizirano u privatnom smještaju, cijena 80 kn.
 
DSC01235U nedjelju, 24. lipnja sudjelovat ćemo na pobožnosti križnog puta i euharistiji s ostalim hodočasnicima iz župa Svetonedeljskog dekanata koji će doputovati autobusima ili vlastitim prijevozom. Povratak iz Marije Bistrice autobusom u 16 sati.  
 
Preporučena oprema: sportska ili planinarska obuća, ruksak, hrana, čokolada ili energetske pločice, piće (voda, Iso-sport), osobni dokumenti i zdravstvena iskaznica, novac, baterijska svjetiljka, vjetrovka, rezervna majica i čarape, mlijeko za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, kapa šilterica ili šešir, manji komplet za prvu pomoć (flasteri za žuljeve, obični flasteri, zavoji...), pribor za osobnu higijenu, vlažne maramice, toaletni papir, manji ručnik, vrećica za prljavu odjeću, vrećica za otpatke, lagane papuče za prenoćište, kišobran ili kabanica (u slučaju loše vremenske prognoze).  Veći dio opreme prevozit će se vozilom.
 
Povratak u Svetu Nedelju autobusima s ostalim hodočasnicima (plaćamo autobus unaprijed kao i ostali hodočasnici; cijena prijevoza je 20 kn). Tijekom hodnje prikupit će se 10 kuna po osobi za troškove kombija u pratnji.
 
Informacije o hodočašću: 01 33 70 755 (župni ured); 091 444 60 80 (Željko), e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com  
Prijave i uplate prijevoza u župnom uredu Sveta Nedelja.
Krajnji rok za prijave: srijeda, 20. lipnja 2018.
 
VAŽNA NAPOMENA:
Od sudionika HODO(M)ČAŠĆA očekuje se dobro zdravstveno stanje i psihofizička spremnost za dugotrajno naporno hodanje te posjedovanje adekvatne opreme. Organizator ne preuzima odgovornost za eventualne ozljede ili zdravstvene poteškoće uzrokovane hodanjem.
 
 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist