ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

dan bolesnika2017
 
Dan bolesnika, koji se obilježava na Dan Gospe Lurdske, posebno je obilježen u našoj župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, uz organizaciju župnika Marijana Kušenića i Župnog caritasa.
 
U jutarnjim satima članice Caritasa su posjetile 22-je bolesnih župljana i župljanki, uz prigodni poklon i pismo Pape Franje za ovaj 25. Dan bolesnika. Popodne je svetu misu u župnoj crkvi predvodio monsinjor Alojzije Petrović. Prije svete mise, vjernici su mogli pristupiti sakramentu pomirenja, a tijekom mise je podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja svima koji su bili spremni za njega. U propovijedi je monsinjor Alojzije istaknuo kako ne treba čekati posljednje trenutke za primitak ovog sakramenta, nego nam on uvijek može biti pomoć i utjeha kada se osjećamo slabi.
 
Poslije mise, vjernici su u procesiji sa svijećama došli do špilje Majke Božje gdje su uz prigodne pjesme još jednom zahvalili Bogorodici na njezinoj majčinskoj ljubavi i zagovoru kod Gospodina. Nakon toga, u našem pastoralnom centru je upriličeno prigodno kontroliranje krvnog tlaka i šećera u krvi, gdje su svi zainteresirani mogli dobiti savjete o zdravoj ishrani.
Želeći da sljedeće godine budemo uz pomoć Majke Božje još zdraviji i u duši i u tijelu, nastavili smo druženje uz pripremljene kolače i sokove.

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist